מהירות מופרזת
מהירות מופרזת
לשוב לדעת אודות מהירות מופרזת
משטרת ישראל משקיעה מאמץ רב באכיפת עברות מהירות! ברור שככל שהמהירות תהיה גבוהה יותר, הסיכוי להיחלץ ממצבים מסוכנים בכביש יקטן והסיכוי לאירוע תאונת דרכים יגדל. כלומר, גם אם הסיבה הבולטת לגרימת התאונה אינה נעוצה במהירות המופרזת, אלא בעברה אחרת (אי ציות לתמרור עצור, סטייה, עקיפה וכד'), במקרים רבים סביר להניח שנהיגה במהירות מופחתת יכולה הייתה לסייע לנהג להיחלץ ממצב חירום ולא להיות מעורב בתאונת דרכים. למידע נוסף אודות מהירות מופרזת – היכנסו לאתר שלנו והתרשמו.
מה עושים במידה ונעצרתם?
קודם כל יש לפעול בהתאם לכלי שבו נמדדה המהירות המופרזת המיוחסת לנאשם בדו"ח: מצלמה סטטית או מד מהירות שמופעל ע"י שוטר תנועה. אם עסקינן במצלמה סטטית – חשוב לוודא את קבלת כל התמונות שהמצלמה צילמה – האם אתם אלה שמופיעים בתמונות? חשוב שתקבלו את כל המסמכים הרלוונטיים והחשובים, תעודות עובדי הציבור הקשורות לאכיפה וקיומו של תו תקן למכשיר האכיפה. במידה ועסקינן במד מהירות שמופעל ע"י שוטר תנועה – אפשר לנסות לתקוף את מהימנות המכשיר, כיול המכשיר ואת אופן הפעלתו ביחס לכללים שנקבעו בעניין זה – עלולים להיווצר להיות חורים בגרסת השוטר ויכול להיות שהוא לא פעל בהתאם לתקנות.
כיצד לבטל דו"ח?
כדי לבטל את דו"ח המהירות או להפחית את הענישה, יש להציג את אותן הראיות עליהן נסמכת התביעה המשטרתית בכתב האישום לפני תשלום הקנס. בעבר די היה לטעון שאתה אינך הנהג שנהג ברכב שמצולם בתמונה, או, במקרה בו המצלמה צילמה רכב נוסף שנסע בצמוד לרכב שלך, מתעורר הספק כי המהירות שנמדדה הינה של הרכב הנוסף ולא רכב הנאשם. במידה וספגתם דו"ח אך לא אתם אלה שנהגו ברכב באותה עת, עליכם להגיש בקשה להעברת הדו"ח לנהג האחראי – עליכם לצרף את כל פרטי הנהג שהשתמש ברכב במהלך העבירה, את הודאתו הרשמית ולעשות זאת עד חודש אחד מביצוע העבירה.